Nina als musicus

Ik heb saxofoon gestudeerd bij Jean Pennings en mijn master gehaald bij Johan van der Linden. Daarnaast een heleboel master-classes gevolgd bij o.a. Jean-Yves Fourmeau, Claude Delangle, Jean-Denis Michat, Arno Bornkamp en William Street. Michat vond ik zo inspirerend dat ik een jaar in aan het CRN de Lyon ben gaat studeren om lessen van hem te krijgen. Een van de meest leerzame jaren van mijn leven.

Een andere belangrijke periode waren tournees met het Ricciotti Ensemble, dat heeft mijn idee over muziekmaken en publiek ontmoeten gevormd. Check hun website en ga vooral een keer kijken naar een optreden!

Naast het remplaceren in orkesten als Philharmonie Zuidnederland en Het Rotterdams Philharmonisch Orkest ligt mijn hart bij de kamermuziek, zelf programma’s maken en zo eigen baas zijn over de muziek en mijn collega’s ;-) Hieronder meer info over mijn ensembles en hun websites. Als free-lance musicus ben ik regelmatig betrokken bij muziektheaterproducties en speel ik bijvoorbeeld educatieve voorstellingen voor basis- en voortgezet onderwijs.

Artex Saxophonequartet

Gedreven en ambitieus, oftewel gepassioneerd! Zo zou je de vier saxofonisten van Artex het beste kunnen omschrijven. Met de liefde voor alle mogelijkheden van de kamermuziek zijn ze samengekomen om op het hoogste niveau te musiceren. Het kwartet beweegt zich voort als een kameleon door de muziek, of het nou gaat om serene, romantische klanken, vervreemdende improvisaties of rauwe, schurende beats. Beperkingen zijn verrijkende uitdagingen die voor dit allround saxofoonkwartet.

Youkali Duo

De saxofoon is overal ter wereld thuis. De stem van Sax zingt over de hemel met Weill, danst een woeste oorlogsdans uit Hongarije, beheerst de ingehouden passie van de tango, peilt de diepte van de Spaanse ziel in zeven Spaanse volksliederen en ruikt ook voorzichtig aan Bach. Met pianiste Lonneke Clabbers onderzoek ik de vocalen kwaliteiten van de saxofoon, niet gehinderd door begrenzingen, spelregels of mores uit de muziekgeschiedenis.


Orchestre Infernal


Een gloednieuw professioneel straatorkest.
8 muzikale duivelskunstenaars.
Een dampende mix van Igor Stravinsky en Balkan Beat.
Igor meets Shantel.
Van de Sacre tot Disko Partizani.
Een duivelse rondedans.

www.orchestre-infernal.nl


Zoethoudtrio

Het Zoethoudtrio is een saxofoontrio dat in augustus 2007 het levenslicht zag. De drie saxofonistes Nina van Helvert, Esther Nijhuis en Lotte Pen, zijn samen een fris ensemble dat ook buiten de concertzaal optreedt. Ze vonden elkaar in de overtuiging dat muziek overal thuishoort, op straat, in een café en in mooie kerkjes en dat muziek door iedereen beluisterd moet kunnen worden. Zij speelden op festivals, in concertzalen en parkjes en op pleinen en hun publiek varieert in leeftijd van 0 tot 100.
www.hetzoethoudtrio.nl

 

KEIN ANGST 

Complete vrijheid, is dat wat je wil? Een onoverzichtelijk overdaad aan mogelijkheden kan ook beklemmend zijn. Met Jan den Besten waag ik me in het duister.

Het improvisatie duo Kein Angst schuurt soms vervaarlijk dicht langs elkaar zonder ritmische structuren, dan weer bewandelt het oneigenlijke paden in een gezamenlijke groove.

Zie voor meer info: www.keinangst.nl

 
Make a Free Website with Yola.