Musicus

Ik heb saxofoon gestudeerd bij Jean Pennings en mijn master gehaald bij Johan van der Linden. Daarnaast een heleboel master-classes gevolgd bij o.a. Jean-Yves Fourmeau, Claude Delangle, Jean-Denis Michat, Arno Bornkamp en William Street. Michat vond ik zo inspirerend dat ik bij hem aan het CRN de Lyon ben gaan studeren. Een van de meest leerzame jaren van mijn leven.

Een andere belangrijke periode waren tournees met het Ricciotti Ensemble, die hebben mijn idee over muziek maken en publiek ontmoeten gevormd. Check hun website en ga vooral een keer kijken naar een optreden!

Naast het remplaceren in orkesten als Philharmonie Zuidnederland en Het Rotterdams Philharmonisch Orkest ligt mijn hart bij de kamermuziek, zelf programma’s maken en zo eigen baas zijn over de muziek en mijn collega’s ;-) Hieronder meer info over mijn ensembles en hun websites. Als free-lance musicus ben ik regelmatig betrokken bij muziektheaterproducties en speel ik bijvoorbeeld educatieve voorstellingen voor basis- en voortgezet onderwijs.

Artex Saxophonequartet

Gedreven en ambitieus, oftewel gepassioneerd! Zo zou je de vier saxofonisten van Artex het beste kunnen omschrijven. Met de liefde voor alle mogelijkheden van de kamermuziek zijn ze samengekomen om op het hoogste niveau te musiceren. Het kwartet beweegt zich voort als een kameleon door de muziek, of het nou gaat om serene, romantische klanken, vervreemdende improvisaties of rauwe, schurende beats. Beperkingen zijn verrijkende uitdagingen die voor dit allround saxofoonkwartet.

Messing 3

Nieuw trio, oude bekenden. Messing speelt alleen lievelingsmuziek en heeft geen last van conventies of spelregels. Als Bach een saxofoon tegen was gekomen tijdens zijn leven had ie heus wel een prachtig trio voor saxofoons geschreven!


Nederlands Saxofoonoctet


De Saxofoon, Stem van Sax, heeft een nogal uitgebreide familie van instrumenten met een onuitputtelijk kleurenspectrum. Van de sprankelend hoge sopranino, via de welbekende sopraan, alt, tenor en bariton, tot het ronkend vette geluid van de bassaxofoon. Het Nederlands Saxofoon Octet, opgericht begin 2014 door een aantal vers afgestudeerde saxofonisten, bespeelt de uitvinding van Adolphe Sax als een orkest en waagt zich aan bewerkingen van allerlei bezettingen. Zij kregen o.a. het recht van de Schönberg Foundation om het fantastische 'Verklärte Nacht' te bewerken en uit te voeren. Datzelfde geldt voor  'Canto Ostinato' van Simeon ten Holt.
Zij gaven o.a. concerten tijdens het Grachtenfestival Amsterdam, in het Guggenheim Museum Bilbao en op het Manana Manana Festival.

www.nederlandssaxofoonoctet.com


Fanfare van het Vuur

Fanfare van het Vuur is een veelzijdig Utrechts community orkest met professionals en amateurs, jong en oud,  blaas, snaar-,  toets- en slaginstrumenten. De Fanfare voelt zich thuis in Utrecht;  is er wat muzikaals in de stad gaande, dan zijn zij erbij. Grote kracht van het orkest is haar bindend vermogen; schoolkinderen, ouderen, koren, blaasorkesten, klokkenluiders….alles komt bij elkaar rond de Fanfare van het Vuur.  Zo zijn zij betrokken bij diverse uiteenlopende producties. De toegankelijke en aanstekelijke muziek verleidt het publiek tot meespelen en -bewegen en wakkert het vuur aan om samen feest te vieren.
www.fanfarevanhetvuur.nl

 

KEIN ANGST 

Complete vrijheid, is dat wat je wil? Een onoverzichtelijk overdaad aan mogelijkheden kan ook beklemmend zijn. Met Jan den Besten waag ik me in het duister.

Het improvisatie duo Kein Angst schuurt soms vervaarlijk dicht langs elkaar zonder ritmische structuren, dan weer bewandelt het oneigenlijke paden in een gezamenlijke groove.

Zie voor meer info: www.keinangst.nl

 

Make a free website with Yola